Aanslag in trein van Amsterdam naar Parijs

Afgelopen week heeft een man van Marokkaanse afkomst waarschijnlijk een aanslag willen plegen in de trein van Amsterdam naar Parijs. De man was bezig met het doorladen van zijn Kalasjnikov toen 2 Amerikaanse soldaten dit hoorde, terwijl zij in de toilet stonden. Hierop begon de man vrijwel direct te schieten, waarna de soldaten de man overmeesterden. Bij de worsteling werd één van de soldaten door 3 kogels geraakt en liep de ander een messteek op. Wel wisten zij de man met touwen vast te binden en uit te schakelen.

De trein werd vrijwel direct omgeleid naar Arras, waarna de man op het station van Arras kon worden aangehouden. De nationale politie heeft het vervolgens overgenomen, aangezien er wordt aangenomen dat het om een aanslag gaat en niet om een overval, zoals de dader aangaf in een verklaring. Men vermoed dat hij dit heeft verklaard voor strafvermindering, maar onderzoek zal uiteindelijk moeten uitwijzen of de man gelijk krijgt.

Reizigers opgevangen bij Arras

Reizigers zijn met de schrik vrijgekomen en werden opgevangen door hulpdiensten in een sporthal bij Arras. In de eerste instantie werden er bedden klaargezet voor een eventuele overnachting, maar later werd een trein klaargezet voor de vastgelopen reizigers die men weer op weg hielp.

{mymaplocation id=1 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *