Mag ik een kind gratis meenemen in de trein?

Benieuwd of u een kind gratis mag meenemen in de trein? In treinen mag u kinderen t/m 3 jaar gratis meenemen. Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen middels een NS Railrunner voor € 2,50 een hele dag met u mee ongeacht het traject. Kinderen vanaf 12 jaar betalen voltarief en reizen niet gratis of voordeliger met de trein. Toch goedkoop met de trein reizen? Bekijk of er een kortingsactie lopende is of bestel een groepsticket (groepskorting geldig vanaf 4 personen).

Lage prijzen voor treinreizen

NS Railrunner

De railrunner of het railrunnerkaartje is al jaren een bekend vervoersbewijs voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Een railrunner is enkel geldig in de trein in combinatie met een hoofdreiziger (ouder als 18 jaar). Een volwassen reiziger mag maximaal 3 kinderen met een NS Railrunner meenemen in de trein. De NS Railrunner kunt u opladen op een OV Chipkaart, online bestellen of kopen bij een automaat op een treinstation. In alle gevallen is een NS Railrunner voor kinderen verkrijgbaar voor € 2,50.

Kids Vrij abonnement

Volwassen reizigers met een abonnement kunnen maximaal 3 Kids Vrij abonnementen aan hun OV Chipkaart toevoegen. Hiermee mag u 3 kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis en onbeperkt meenemen op reis. Het Kids Vrij abonnement is gratis aan te vragen, wanneer u in het bezit bent van een trein abonnement van NS.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *