High-lights: mooie trappen in België

In België kun je genieten van prachtige architectuur, historische gebouwen en betoverende natuurgebieden. Het land herbergt talloze bijzondere bezienswaardigheden, waaronder enkele trappen die als ware kunstwerken beschouwd kunnen worden. Als je deze mooie plekken met trappen wilt bezoeken, is de trein een ideale manier van reizen naar België.

Op onze website kun je gemakkelijk en voordelig treinkaartjes boeken voor een reis naar België. Je kunt al tot 7 dagen voor vertrek kaartjes boeken tegen het voordeligste tarief, waarbij je op maandag t/m donderdag het voordeligst uit bent. Voor slechts 20 euro reis je bijvoorbeeld al naar Antwerpen of Luik, en voor 29 euro naar vele andere bestemmingen in België.

Vanuit Nederland vertrekken dagelijks meer dan 30 treinen naar België, waaronder de Thalys, Eurostar en InterCity Brussel (IC Direct). Je kunt eenvoudig online kaartjes kopen via onze website, waarbij je het dichtstbijzijnde treinstation kiest. De reisplanner toont vervolgens de route, prijs en beschikbare treinen.

Trein naar Belgie

Prachtige trappen en bezienswaardigheden in België

België is beroemd om zijn architectonische pracht, historische gebouwen en betoverende natuurgebieden, maar het land heeft ook enkele indrukwekkende trappen die als ware kunstwerken kunnen worden beschouwd. Hieronder vind je enkele van de mooiste trappen en bezienswaardigheden in België.

Witte stenen van het Stadhuis van Leuven

Het Stadhuis van Leuven heeft een indrukwekkende trap die leidt naar de ingang van het gebouw. De witte stenen trap wordt geflankeerd door imposante beelden en is een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur.

Marmeren trap van het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis van Brussel heeft een marmeren trap die omgeven is door elegante balustrades en versierd is met beelden en kunstwerken. De trap is een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur en een van de bekendste trappen in België.

6000 traptreden: Citadel van Namen

De Citadel van Namen heeft een schitterende trap bekend als de “Escalier des 6000 Marches” of de “Trap der Zeshonderd Treden”. Deze populaire bestemming biedt een uitdaging voor sportievelingen om de 6000 treden te beklimmen en biedt prachtige uitzichten op de stad Namen en de omgeving.

374 treden: Montagne de Bueren in Luik

De Montagne de Bueren is een beroemde trap in Luik die bekend staat om zijn steilheid en het feit dat het 374 treden heeft. Het is een populaire toeristische attractie en biedt een prachtig uitzicht over de stad Luik.

Zelf een mooie trap in huis?

Wil je zelf ook een mooie trap in huis? Next Stairs, een traprenovatiebedrijf uit Almere, kan in slechts één dag een traprenovatie bij je thuis verzorgen en stijl en elegantie toevoegen aan je woning.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *