Dagkaart hond: met hond in de trein van NS

Stap aan boord van de trein en neem je trouwe viervoeter mee! Met de Dagkaart Hond wordt het reizen met je hond een ware belevenis. Deze dagkaart stelt je in staat om een hele dag samen met je hond te reizen en biedt de perfecte gelegenheid voor een ontspannende NS-wandeling, van station naar station.

Geschikt voor grote honden

De Dagkaart Hond is speciaal ontworpen voor grote honden. Kleine huisdieren die passen in een tas, mand, of op schoot, en assistentiehonden die duidelijk herkenbaar zijn als hulphond of blindegeleidehond, mogen gratis mee.

Altijd met een vervoerbewijs

Houd er rekening mee dat naast de Dagkaart Hond, reizigers ook een eigen vervoerbewijs nodig hebben om gebruik te kunnen maken van de trein.

Onbeperkt geldig

De Dagkaart Hond is de gehele dag onbeperkt geldig, waardoor je de vrijheid hebt om op elk gewenst moment te reizen.

Geldigheid van Dagkaart Hond

  • De Dagkaart Hond is geldig op de vermelde reisdatum tot 04.00 uur de volgende dag.
  • Geldig in alle binnenlandse treinen, met uitzondering van NS-bussen, Intercity direct, Eurostar, en Nightjet.

Online verkrijgbaar

De Dagkaart Hond is gemakkelijk online of in de NS-app te verkrijgen. Je ontvangt een e-ticket dat je vervolgens kunt laden in de NS-app of kunt printen vanaf een tablet of computer.

Aanschaf op treinstations

Op het station kun je de Dagkaart Hond aanschaffen bij een NS-kaartautomaat of de NS-servicebalie. Je hebt de mogelijkheid om het kaartje te laden op een OV-chipkaart of een eenmalige chipkaart aan te schaffen (met een toeslag van €1).

Reizen tijdens werkzaamheden

Houd er rekening mee dat tijdens werkzaamheden het meenemen van honden in NS-bussen om veiligheidsredenen niet is toegestaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor assistentiehonden die herkenbaar zijn als hulphond of blindegeleidehond.

Ontvang e-ticket

Na aanschaf van het e-ticket uitprinten. Als je het e-ticket wilt printen, doe dit dan vanaf een tablet of computer. Zorg ervoor dat het e-ticket leesbaar en volledig is geprint. Als je een e-ticket hebt gekocht waarmee je een deel van de reis aflegt per bus, tram, of metro, moet je het e-ticket altijd uitprinten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *