Citytrip Parijs per trein

Parijs, de betoverende hoofdstad van Frankrijk, is een droombestemming voor een onvergetelijke citytrip. Of je nu vertrekt vanuit Amsterdam, Utrecht of Rotterdam, de stad van licht en liefde ligt op slechts enkele uren reizen met de trein. Goedkope treinkaartjes naar Parijs bestel je eenvoudig online vanaf 35 euro, met een rechtstreekse Eurostar verbinding vanaf Amsterdam en Rotterdam.

Vanuit Amsterdam reis je in 3 uur en 36 minuten naar Parijs, terwijl de trein vanuit Utrecht er 4 uur en 2 minuten over doet. Rotterdammers hebben het geluk dat ze al binnen 2 uur en 37 minuten in het hart van Parijs staan.

Trein Parijs

Citytrip Parijs

Eenmaal aangekomen in Parijs word je ondergedompeld in een wereld van romantiek, kunst, cultuur en gastronomie. Bewonder de iconische Eiffeltoren, dwaal door de charmante straatjes van Montmartre, bezoek het wereldberoemde Louvre Museum en proef de heerlijke Franse keuken in een van de vele gezellige bistro’s.

Parijs heeft voor ieder wat wils. Of je nu een kunstliefhebber, een geschiedenisfanaat, een fijnproever of een fervent shopper bent, deze bruisende stad zal je hart veroveren.

Wat te doen in Parijs?

Een citytrip naar Parijs is een onvergetelijke ervaring. De stad van licht en liefde heeft voor elk wat wils, of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, eten of gewoonweg genieten van de bruisende sfeer.

Eiffel Tower in Parijs

De Eiffeltoren: Dit iconische bouwwerk is een must-see voor elke bezoeker. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad, of geniet van een romantisch diner in een van de restaurants.

Louvre Museum in Parijs

Het Louvre: Dit wereldberoemde museum herbergt enkele van de grootste kunstwerken ter wereld, waaronder de Mona Lisa. Verken de uitgebreide collectie en laat je inspireren door de meesterwerken.

Notre Dame Cathedral in Parijs

De Notre Dame: Deze prachtige kathedraal is een architectonisch meesterwerk en een symbool van Parijs. Hoewel momenteel gesloten voor restauratie, is het nog steeds de moeite waard om de buitenkant te bewonderen.

Arc de Triomphe in Parijs

De Arc de Triomphe: Dit indrukwekkende monument staat aan het einde van de Champs-Élysées en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Beklim de top voor een panoramisch uitzicht.

SacréCœur Basilica in Parijs

De Sacré-Cœur: Deze basiliek, gelegen op de heuvel van Montmartre, biedt een prachtig uitzicht over Parijs. Bezoek de kerk en geniet van de charmante sfeer van de wijk.

Seine River in Parijs

De Seine: Maak een boottocht over de Seine en bewonder de vele bruggen en monumenten langs de rivier. Dit is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien.

Latin Quarter in Parijs

Het Quartier Latin: Deze levendige wijk is de thuisbasis van de Sorbonne Universiteit en staat bekend om zijn studentenleven, boekhandels en historische bezienswaardigheden. Dwaal door de smalle straatjes en ontdek de verborgen schatten.

Franse keuken: Parijs is een paradijs voor fijnproevers. Proef de heerlijke croissants, escargots en andere Franse specialiteiten in een van de vele restaurants en cafés.

Moulin Rouge in Parijs

Moulin Rouge: Deze beroemde cabaret is een icoon van Parijs. Geniet van een spectaculaire show met dans, muziek en entertainment.

Parijs is een stad die je keer op keer blijft verrassen. Met zijn rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Plan je citytrip en laat je betoveren door de charme van Parijs.

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *